FBU - Nordöstra

Var goda att notera att detta forum är en INOFFICIELL gren av Nordöstra. Syftet med forumet är att kontakten mellan medlemarna ska kunna underlättas så att exempelvis träffar lättare ska kunna samordnas.

Skriva gärna ett inlägg men kom ihåg att även i detta forum gäller lagarna. Du får inte skriva några inlägg som har rasistiskt, kränkande eller diskriminerande innehåll! Inlägg som bryter mot dessa regler kommer att raderas.

Tack på förhand! //Webmaster Rosengren

Forum: FBU - Nordöstra
Start a New Topic 
   Board|Threaded
Author
Comment
Militaryshop

Jag tycker själv att det är ganska roligt att 'boosta' min utrustning som killen i affären uttryckte sig. Så det som jag införskaffade var:

*Vajersåg
*Paracordlina
*Cammofärg (3st)
*Vatten avvisande anteckningsblock

Detta kostade 293kr.

och som tillägg till de köpte jag en kniv på clas ohlson för 60 kr. Ja gillade den eftersom den hade ett spänna högst upp så att den inte faller ur slidan.

*30-8880 har den som artikelnummer.

Men en fråga som jag har är om vi ska införskaffa walkie-talkies. Handburna. eller är det lite overkill? Vad tycker ni?

Email  
Re: Militaryshop

Jag funtade lite på det här med walkies. Det kanske inte är någon höjdar idé ändå om man tänker på ljuddiciplinen? Det går säkert att lösa med öronsnäcka men de kanske inte har bästa räckvid i skogen heller? på öppna avstånd när t.ex. Trafficcontrollern ska prata med den andra Trafficcontrollern vid en VCP så kan det möjligen vara bra att ha?

//"Grenen"

Email  
Re: Militaryshop

Sen så är de inte så billiga att införskaffa heller... Förövrigt kan jag tillägga att det kanske kan vara smart att skaffa en kikare? På Teknikmagasinet kan man köpa en som knappt tar någon plats över huvud taget. Pris? 99kr.

Se även: http://www.teknikmagasinet.se/nydb/db.pl?template_file=db_product.html&artnr=600212

Email  
Re: Militaryshop

visst. jag hade också funderingar på att inhandla walkie talkies eller nåt dylikt för att mobiler känns ej rätt och radio 145 väger för mycket men nu tycker jag att vi håller oss till 135orna eftersom de funkar.

tänk dock på att kläder eller dyl måste inhandlas med hela förbandets godkännande i övrigt kan ni handla hur mycket små rambo prylar som helst.

Email  
Re: Militaryshop

Hehe, jo men jag tänkte inte då på att det även fanns något som hette RA 135 men de funkade ju nästan bra, så vi kör väl på dem! ^^

Email  
Re: Militaryshop

Jag undrar om det är möjligt att införskaffa någon form av headset för 135orna? Det skulle verkligen inte göra något! Dels så är det troligare att de fungerar och dels så kan man behålla ljuddiciplinen. Var det någon som noterade vad det var för adapter som krävdes?

Email  
Re: Militaryshop

Ehm.. till handgrejset så var det ungefär samma som på 145an, det är de jag kommer ihåg...

Email  
Re: Militaryshop

Om ni kommer att hantera någon RA nästa övningen så kan det vara värt att kolla upp. Jag själv kommer att befinna mig i Falun nästa övning så jag kommer personligen inte kunna göra det

Beklagar förövrigt att det står Webmaster i mitt inlägg ovan, det är tyvärr inget jag kan ändra på i efterhand, det ska såklart vara Gk.

Re: Militaryshop

jag anser att garderoben är GAY

Email  
Re: Militaryshop

Vad är det för affär ni snackar om?

Re: Militaryshop

Svaret är lika enkelt som rubriken: Military Shop på Sveavägen.

Email  
Get your own FREE Forum today! 
Report Content ·  · Web Calendars   Email Forms   Free Guestbooks   Free Web Tools 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com